Annak érdekében, hogy küldetésünknek eleget téve biztonságos és kényelmes légkört teremtsünk valamennyi ügyfelünk lakásában, a teljeskörű fűtésrendszer megépítésén felül az alábbi szolgáltatásokat kínáljuk megrendelőink számára:

Kéményseprő járda kiépítése

Az, hogy a szakemberek felülről is hozzáférhessenek a kéményhez nagyon fontos egy ellenőrzés vagy egy kémény hibaelhárítás során. A rendszer ellenőrízhetősége nagyban megnő ezzel. A kéményseprő járda megléte és megfelelő állapota esetében biztonsággal végezhető a duguláselhárítás és a golyózás ism melyek a kémény kivezető nyílásánál történő munkálatok.

Ajánlatkérés

Összekötő elemek cseréje

Ajánlatkérés

Tisztító- koromzsákajtó beépítése/cseréje

A tisztító-koromzsák ajtón keresztül ellenőrizhető a rendszer belső állaga, valamint az abban levő huzat milyensége. Kivitelezőink elvégzik a meglévő, állagromlott koromzsákajtó cseréjét és az új ajtó beépítését is. A koromzsákajtó megléte és megfelelő állapotban tartása nagyban növeli az egész rendszer biztonságát, illetve ez az elvezető rendszer legalsó tisztító pontja, tehát az első hibafelismerő pont.

Ajánlatkérés

Levegőutánpótlás biztosítása, légbeeresztő cseréje

A kazánon belül a fűtési rendszer működésbe lépésekor égési folyamat megy végbe. A légbeeresztő rendszer beépítése vagy javítása azért szükséges, hogy az égés ne lehessen tökéletlen, mert a kicsapódott anyag savas kémhatása miatt a szerkezet meggyengülhet vagy akár be is omolhat az elvezető. A szén-monoxid visszaáramlásra is nagy esély van ilyen esetben, mely könnyen tragédiához vezethet.

Ajánlatkérés

Duguláselhárítás, tisztítás

Bármilyen típusú kazán esetén komoly veszélyt jelent az elvezető rendszer eldugulása. Rákkeltő füst fatüzelésű kazán esetén, szén-monoxid pedig gázkazán esetén áramolhat vissza a lakótérbe. Így megnő a mérgezés kockázata. Az égéstermék elvezető rendszer biztonságos üzemeléséhez elengedhetetlen az eseti dugulások elhárítása és a kémény rendszeres tisztíttatása.

Hő- és áramlástechnikai méretezés beszerzése, ügyintézése

A dokumentum olyan számításokat tartalmaz, amelyek azt igazolják, hogy a kéményrendszer működése, a huzathatás megfelel az előírásoknak. Rendszerszinten történnek a számítások, szóval a fűtés- és elvezető rendszer valamennyi lehetséges paraméterét figyelembe veszik. A kéményseprő általi átvétel elengedhetetlen dokumentuma utólagos kéménybélelés esetén, de nyílászárócserék esetében is kötelező ennek beszerzése.

Hibadiagnosztika és kéményhiba elhárítás

Amennyiben a kazánja, illetve kéménye működése során bármilyen hibát észlel, a fűtési rendszer, illetve az égéstermék elvezető rendszer diagnosztika célú vizsgálata és a kéményhiba elhárítása azonnal szükséges.

Ajánlatkérés

Kéményseprő által jelzett hiba kijavítása

A kötelező kéményseprői vizsgálatok alkalmával sok esetben a lakók egészségét közvetlenül veszélyeztető hibákat állapítanak meg. Ebben az esetben érdemes a Figyelemfelhívási nyomtatványon jelzett hibákat kiküszöbölni. Ebben szakembereink készségesen segítenek.

Ajánlatkérés